Montajul usilor

Montajul usilor  reprezinta un element important in utilizarea si buna functionare a acestora pe termen lung. Schimbarea sau montarea usilor interioare nu este chiar asa simpla pe cat pare. Experienta echipelor de montaj este esentiala in procesul de montare a usilor si de buna functionare a acestora dupa montaj. Un montaj mai ieftin nu inseamna si un montaj de calitate, iar diferentele de pret la montaj, oferit de diverse echipe, nu compenseaza costul usii, in cazul in care aceasta ar fi deteriorata.

Cand se monteaza usile?  Inainte sau dupa ce se zugraveste?

Aici parerile sunt impartite. Unii zic ca inainte, altii zic  dupa ce peretii sunt finisati. In ambele situatii exista atat avantaje, cat si dezavantaje.

Montarea usilor inainte de finisarea peretilor cu vopsea lavabila,  are avantajul ca se mai pot corecta ulterior diferentele de aliniere a peretilor, cat si deviatiile acestora pe verticala, montarea pervazelor fiind cat mai apropiata de perete.

Dezavantajul consta in faptul ca trebuiesc  protejate dupa montaj, prin izolarea acestora cu folie de plastic, lipita cu banda adeziva de hartie, iar cei  care zugravesc, sa nu le lovesca cu diverse obiecte.

In cazul montarii acestora dupa finisarea peretilor, avantajul consta in faptul ca nu mai trebuiesc izolate, nemaiavand de ce sa fie stropite cu vopsea lavabila sau lovite de zugravi.

Dezavantajul consta in faptul ca de cele mai multe ori peretii desi par a fi drepti, si cele mai mici diferente vor fi vizibile odata cu montarea usii. Pervazele nu se vor mai lipi de perete iar pentru usile care nu se “imbraca” glaful,  va trebui facute reparatii,  pe spatiul dintre toc si perete, unde intra spuma care fixeaza usa.