Usi pe comanda sau standard?

In general aceasta intrebare tine de ceea ce ne dorim in amenajarea casei noastre. Desi in domeniul constructiilor din ziua de azi ar trebui mentinute anumite standarde in ceea ce priveste dimensiunile golurilor de usi, nu intotdeauna se intampla acest lucru. In plus nici producatorii de usi nu folosesc un standard universal, ci unul personal.

Am vazut usi ,,standard” ce au inaltimea cu tot cu toc de 205, 207 sau 210 cm.

Intrebarea este: care este standard-ul? Ce se intampla daca usile care le aveti si vreti sa le inlocuiti cu unele noi, mai frumoase, mai moderne, au inaltimea de 203 cm?

Multi comercianti spun: ,, se mai poate taia din usa”. Dar aici apare o alta intrebare: nu se slabeste rezistenta usii? Ei bine DA.

Usile, ca multe alte produse, sunt proiectate intr-un anumit fel si orice interventie asupra stucturii de rezistenta a usii, nu face altceva decat sa strice aceea usa, iar in timp aceasta sa se deformeze.

In ceea ce priveste usile la comanda lucrurile stau cu totul altfel.

la achizitionarea usilor facute pe comanda, puteti fi siguri ca aveti usile care vi se potrivesc, iar acestea pot fi montate fara sa se inchida sau sa se deschida singure, putand fi reglate mult mai bine decat cele standard, intucat se poate lasa un spatiu intre toc si golul de zid care sa permita acest lucru.

Desi la amenajarea casei usile sunt lasate la sfarsit, achizitionarea usilor facute pe comanda trebuie inceputa din timp, intrucat procesul de fabricare dureaza mai mult ( un lucru normal avand in vedere ca fiecare usa se face pe dimensiunea care aveti nevoie), comparativ cu dimensiunile standard, unde de regula, comerciantii le au pe stoc, iar daca pretul este ca al unei usi standard, atunci a-ti facut o afacere buna pe termen lung.